ERIK KARSEMEIJER IN CONCERT


 

Boventoon-Concerten
Maandelijks op een zondagmorgen, kun je in Studio KlankKleur, een stemmingsvolle plek, een meditatief Boventoonconcert bijwonen.

Zachte klanken van gongs, klankschalen en tanpura, samengaand met verfijnde boventoonzang. Inclusief ‘naklinken’ met koffie, thee en koek.

Zie de agenda voor actuele gegevens.

 

Inner Charms
Solo concert door Erik Karsemeijer

Instrumenten: Klankschalen, Gongs, de Indiase Tanpura, Harmonium en lichte percussie. Hierbij worden intuïtieve liederen gezongen die gericht zijn op harmonisatie en heling. Op wonderlijke wijze lijken hierbij de boventonen als quirlandes door de ruimte te zweven. Door de meer intieme sfeer is dit concert goed geschikt voor kleinere podia en meer persoonlijker evenementen. De fragiele boventonen van de stem, samen met de 'kleuren' van klankschalen en de gongs geven dit concert een bijzonder karakter.

Kan ook als Duo-Concert worden geboekt met saxofonist Martin Tervoort

 

Transparant
Concert-Lezing

Tijdens dit meditatieve concert zullen ook de werking en het gebruik van boventonen in de stem, evenals de relatie tussen Klank en Vorm worden uitgelegd. Dit wordt ondermeer aanschouwelijk gemaakt en gedemonstreerd door foto’s en/of een zandexperiment. Om deze klankfiguren als voelbaar te ervaren, bespeelt Erik Karsemeijer Tibetaanse, Nepalese en Japanse klankschalen, gongs, en de Indiase tanpura en laat de toehoorders kennismaken met verfijnde boventoonzang.


De duur kan naar believen variëren van 1 tot 2 uur.

Een concert boeken
Voor het verzorgen van een concert of concert-lezing, dat op uw festiviteit, in uw centrum of binnen uw programma zou kunnen plaatsvinden, biedt deze toonkunstenaar verschillende interessante mogelijkheden.

omhoog

Erik Karsemeijer is musicus en boventoonzanger. Vanuit een klassiek muzikale achtergrond ontwikkelde hij z’n voorliefde voor percussieve instrumenten uit andere culturen. Na vele jaren als studiomuzikant werkzaam te zijn geweest, ontstond steeds meer het verlangen zijn muzikale aspiraties op andere manieren uit te drukken.
In 1985 ontdekte hij de ‘singing bowls’ en bekwaamde zich in de kunst van het boventoonzingen. Na het volgen van een opleiding muziekmeditatie en intuïtief musiceren ontwikkelde hij zich als een “Musicus in Meditatie”.

Een concert van Erik Karsemeijer wordt vaak ervaren als een imaginaire reis door innerlijke landschappen. De stem wordt omlijst door boventoonrijke klanken van Tibetaanse en Nepalese klankschalen, waarbij intuïtieve liederen in fictieve taal ontstaan. Hij bespeelt de Indiase Tanpura, de shrutibox en veel andere exotische instrumenten. Zijn bekwaamheid in boventoonzang en bespelen van klankschalen en gongs is aantonend die van een Meester.

omhoog

Klik hier voor meer informatie over de CD's 

Kortere concerten voor bijzondere gelegenheden en festiviteiten zijn mogelijk, zoals bv:

- Openingen van exposities en tentoonstellingen
- Gong-, of klankmeditaties binnen een bestaand programma
- Initiatie- en / of reinigingsrituelen
- Snoezeluren voor verstandelijk gehandicapten

Neem gerust contact op voor meer informatie!

omhoog