GONGBADEN

 

De Gong is het meest complete en krachtige instrument om onszelf te laten ‘stemmen’. Hij heeft het grootste harmoniserende effect van alle bestaande instrumenten die we kennen. In het trillingsveld van de gong, lost je lichaam en uiteindelijk je denkgeest op en kun je je overgeven aan de wezenlijke innerlijke stilte die je uiteindelijk bent.

     

Als organismen zijn wij onderhevig aan de wetten en ritmes van het leven. Die herkennen we bijvoorbeeld tijdens iedere ademtocht. Gongbaden helpen je op elk moment in je leven “in Takt” te blijven en deze natuurlijke basisritmes van het lichaam terug te vinden.

Bij een Gongbad resoneert de energie en trilling van de gongklank o. a. door in het zenuwstelsel waardoor lichaam en geest zich openen en het ego gepasseerd kan worden. De majestueuze gongklanken doordringen, omhullen en bevrijden ons. Door de meerstemmigheid van een veelvoud aan frequenties ontvouwt zich een rijk boventoonspectrum, dat alle zintuigen bereikt en zacht het gehele lichaam aanraakt. Op zo’n moment beleven we, onze heel vroeg in het moederlichaam ontwikkelde tastzin als complete “luisterzin”. Zo ervaar je innerlijke Stilte en voel je weer verbonden met jezelf, met andere mensen en de natuur.

De heilzame effecten worden zichtbaar bij o.a. chronische rugpijn en reumatische aandoeningen, bij Burn-out en depressies. Het optredende gevoel van lichtheid, verbonden met een bijzondere helderheid, zorgt op een positieve manier voor de ontwikkeling van nieuwe perspectieven. Tijdens het ervaren van deze reis, wanneer hoofd en hart, klank en de stilte samenkomen, doen zich momenten voor van integratie en alverbondenheid. Men voelt zich na een gongbad dan ook veelal energievoller en meer “thuis in het eigen lichaam”.

Bij een Gongbad wordt gebruik gemaakt van een matras, deken en hoofdkussen om het je zo prettig mogelijk te maken, de setting is dus liggend.

Kosten: € 29,95 Duur: 30 minuten

Praktische informatie:

  • Draag gemakkelijke kleding tijdens het Gongbad.
  • Drink na afloop veel water om vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.
  • Een gongbad kan nog lang doorwerken, soms dagen.

Alle afspraken worden telefonisch gemaakt, 0592 501740, of vul het contactformulier in.

 

Gratis Gong-Meditaties
Studio KlankKleur biedt de mogelijkheid om eenmaal per seizoen, op een geplande zaterdag, een gratis Gongmeditatie bij te wonen.

Deze meditaties zijn op vrije inloop dus je hoeft je hier niet voor in te schrijven.  Verder hoef je ook geen matje of meditatiekussen mee te nemen.

De tijden van deze gratis Gongmeditaties op die dag zijn: 10.30 uur - 11.30 uur - 13.30 uur en 14.30 uur. Zie de Agenda voor de eerstvolgende Gong-Meditatie.


Volle Maan-Gongmeditaties
Samen een stil uur mediteren op zachte klanken van verschillende gongs en andere klankinstrumenten.

Aanvang: 20.00 uur
Kosten: € 7,50 incl. thee/koffie.

Je hoeft geen matje of meditatiekussen mee te nemen.

De geplande data voor 2018:
2 Jan.    
31 Jan.
2 Maart
31 Maart
30 April
27 Juli
26 Aug.
25 Sept.
24 Okt.
?? Nov.
?? Dec.

omhoog