GONGBADEN

 

De Gong is het meest complete en krachtige instrument om onszelf te laten ‘stemmen’. Hij heeft het grootste harmoniserende effect van alle bestaande instrumenten die we kennen.
In het trillingsveld van de gong, lost je lichaam en uiteindelijk je denkgeest op en kun je je overgeven aan de wezenlijke innerlijke stilte die je uiteindelijk bent.

     

Als organismen zijn wij onderhevig aan de wetten en ritmes van het leven. Die herkennen we bijvoorbeeld tijdens iedere ademtocht. Gongbaden helpen je op elk moment in je leven “in Takt” te blijven en deze natuurlijke basisritmes van het lichaam terug te vinden.

Bij een Gongbad resoneert de energie en trilling van de gongklank o. a. door in het zenuwstelsel waardoor lichaam en geest zich openen en het ego gepasseerd kan worden. De majestueuze gongklanken doordringen, omhullen en bevrijden ons. Door de meerstemmigheid van een veelvoud aan frequenties ontvouwt zich een rijk boventoonspectrum, dat alle zintuigen bereikt en zacht het gehele lichaam aanraakt. Op zo’n moment beleven we, onze heel vroeg in het moederlichaam ontwikkelde tastzin als complete “luisterzin”. Zo ervaar je innerlijke Stilte en voel je weer verbonden met jezelf, met andere mensen en de natuur.

De heilzame effecten worden zichtbaar bij o.a. chronische rugpijn en reumatische aandoeningen, bij Burn-out en depressies. Het optredende gevoel van lichtheid, verbonden met een bijzondere helderheid, zorgt op een positieve manier voor de ontwikkeling van nieuwe perspectieven. Tijdens het ervaren van deze reis, wanneer hoofd en hart, klank en de stilte samenkomen, doen zich momenten voor van integratie en alverbondenheid. Men voelt zich na een gongbad dan ook veelal energievoller en meer “thuis in het eigen lichaam”.

Wie regelmatig een Gongbad neemt, kan zijn gezondheid vaak blijvend positief beïnvloeden, creativiteit, oer-vertrouwen en zelfhelende krachten opwekken en daarmee zo zijn leven stap voor stap, op een zachte manier veranderen. 

 

Het is echter belangrijk, zoals bij vele dingen in het leven, niet met te hoge verwachtingen een Gongbad in te gaan, maar dit eerst eens een keer eenvoudig op zich te laten inwerken.

Als ik bijvoorbeeld jarenlang weinig actief iets voor mijzelf en mijn gezondheid heb gedaan, kan het zijn, dat ik daar d.m.v. een Gongbad mee geconfronteerd word. Malende gedachten, pijn, stress.... maar ook hier is er hoop, want het begint altijd met de eerste stap in een nieuwe richting.

Brengt een eenmalig Gongbad mij wat?
Bij zich herhalende ervaringen merken mensen, zoals bij alle dingen in het leven, dat het ze verder brengt, wanneer men ze regelmatig ondergaat.

Een afzonderlijk Gongbad kan echter een wonderschone ervaring zijn en belangrijke aspecten in ons leven aanraken, nieuwe impulsen opleveren, verbondenheid voelbaar maken of eenvoudig ontspannend zijn.

Bij een individueel Gongbad wordt gebruik gemaakt van een matras, deken en hoofdkussen om het je zo prettig mogelijk te maken, de setting is dus liggend. Zo kun je iets goeds voor jezelf doen!

Kosten: € 29,95 Duur: 30 minuten

Bij langere sessies wordt na overleg een uurtarief van € 50,= gehanteerd. Voor meer informatie, zie onder Klankconsulten.

Praktische informatie:

  • Draag gemakkelijke kleding tijdens het Gongbad.
  • Drink na afloop veel water om vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.
  • Een gongbad kan nog lang doorwerken, soms dagen.

Alle afspraken worden telefonisch gemaakt, 0592 501740, of vul het contactformulier in.

omhoog